Emil Tedeschi

Atlantic Grupa

    Predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Atlantic Grupa, ki je vodilni proizvajalec in distributer prehrambnih izdelkov in pijač v Jugovzhodni Evropi. Je ustanovitelj in večinski lastnik podjetja, ki se je od leta 1991 do danes razvilo iz lokalnega distributerja v enega od največjih in najbolj dinamičnih podjetij v regiji, ki se vse bolj uveljavlja tudi mednarodno.

    Tekom svoje kariere je prejel mnogo prestižnih nagrad za njegove profesionalne dosežke – naziv Manager leta s strani Hrvaškega združenja menedžerjev leta 2002, CEO leta s strani hrvaškega časopisa Poslovni vjesnik leta 2005, poslovnež leta s strani strokovne komisije prve televizije v regiji Kapital Network, v letih 2006 in 2008; leta 2010 je prejel nagrado Večernjakov pečat kot poslovnež leta v regiji JV Evrope, istega leta pa tudi državno priznanje za izredni prispevek h gospodarstvu s strani predsednika Hrvaške. Leta 2012 je bil nagrajen kot regionalna »Poslovna osebnost« s strani Mass Media International.

    Aktivno je bil vključen v proces sprejetja Hrvaške v Evropsko unijo. Bil je član parlamentarnega odbora, ki je nadzoroval pogajanja z Evropsko unijo ter hrvaškega ekonomsko-socialnega sveta. Med leti 2005 in 2007 je bil predsednik Hrvaškega združenja delodajalcev, v katerem je kot aktiven član sodeloval vse od njegove ustanovitve.