Bob Morton

CIPD Enterprises

Mednarodni kadrovski strokovnjak z bogatimi izkušnjami na področju vodenja človeških virov in organizacijskega razvoja. Živel je v Veliki Britaniji, ZDA, Švici in Nemčiji ter delal na projektih človeških in organizacijskih sprememb po vsem svetu.

Bob je predsednik upravnega odbora CIPD Enterprises Ltd in nekdanji podpredsednik CIPD. Bob opravlja tudi številne druge vloge in je podpredsednik Evropskega združenja za upravljanje z ljudmi (EAPM) in generalni sekretar Svetovne zveze združenj za upravljanje z ljudmi (World Federation of People Management Association). Po zaključeni karieri v kadrovskih vlogah v podjetjih Ciba-Geigy Ciba Speciality Chemicals in BASF, zdaj vodi ODHRM Consultants Ltd.

Je urednik in soavtor knjige o mednarodnem HRM področju, »Global HR Manager« s profesorjem Patom Joyntijem in je gostujoči predavatelj na MBA programih v Veliki Britaniji in mednarodno. Bil je tudi glavni govornik na državnih in mednarodnih konferencah. Med njimi so letne konference CIPD o človeških virih in učenju ter razvoju ter državne in svetovne konference SHRM (Society for Human Resource Management). Poleg tega je na svetovni konferenci ZN za človekove pravice v Ženevi, kongresu EAPM in WFPMA in na svetovnih kongresih IFTDO (International Federation of Training and Development Organisations) nastopil kot osrednji govorec.