Lucas van Wees in Gregor Rajšp: Evropa je dokaz upanja v človečnost

Lucas van Wees, predsednik Evropske kadrovske zveze
Gregor Rajšp, predsednik Slovenske kadrovske zvez

Slovenija se bo aprila prelevila v središče kadrovske prakse, ko se bo več kot 400 kadrovikov navduševalo nad najsodobnejšimi vsebinami, s katerimi se ukvarja današnji HR. Prvič v 57 letih obstoja najmočnejšega združenja kadrovikov – Evropske kadrovske zveze (EAPM) – bomo namreč na Bledu gostili evropski kadrovski kongres. Da gre za resničen precedens, kaže tudi to, da gre istočasno za prvo gostiteljstvo v jugovzhodni Evropi nasploh.

Pri tem sta pomembna dva predsednika – Lucas van Wees, predsednik Evropske kadrovske zveze (EAPM), Nizozemec po rodu, ki se je karierno kalil v Philpsu, Shellu, letalski družbi Air France KLM ter na amsterdamski univerzi, ter Gregor Rajšp, predsednik Slovenske kadrovske zveze, sicer pravnik po izobrazbi, direktor menedžmenta človeških virov in organizacije v Mercatorju. Ravno Rajšp je eden tistih ključnih posameznikov, ki je dosegel, da se je EAPM letos vendarle odločil štafeto organizacije kongresov predati Sloveniji.EAPM sicer povezuje 32 nacionalnih združenj in šteje četrt milijona članov. Zveza je bila ustanovljena leta 1962, nacionalne zveze ustanoviteljice pa so Francija, Nemčija, Švedska, Velika Britanija in Švica. Države iz vzhodne Evrope so se včlanile šele po padcu Berlinskega zidu, torej po letu 1989, vključno s Slovenijo.

Preberite celoten članek »

 

 

 

 

Tom Haak: It’s not one-size-fits all – choose your recipe 

 V eni osebi ne moremo zajeti vseh karakteristik popolnega HR strokovnjaka. Vseeno pa mora kadrovik združevati več odlik – po moji oceni je najpomembnejših naslednjih 6 značilnosti:

– poslovna orientiranost in ljubezen do dela, ki ga opravlja,

–  samostojnost in ravno pravšnja mera podrejenosti,

– zmožnost oblikovanja in implementiranja HR intervencij,

– osredotočenost na ljudi,

– zmožnost upravljanja dvoumnosti,

– želja po nenehnem učenju.

Preberite celoten članek »